لاغری با دستگاه در تبریز
زیتون
- نگارش یافته توسط Super User
- مجموعه: دانستنی های تغذیه ای
کاشت و پرورش زیتون از گذشتههای دور در ایران رایج بوده و در سالهای اخیر، تولید ارقام کنسروی صورت گرفته و به سبب آگاهی مردم از خواص بسیار میوه زیتون، علاقهمندی به کاشت این درخت با ارزش زیاد شده است؛ بهگونهای که مردم راغب شدهاند هر جائیکه شرایط کاشت فراهم باشد؛ اعم از باغ، باغچه، حیاط منزل، حواشی اراضی کشاورزی و هر جای مناسبی اقدام به کاشت زیتون نمایند.از آنجا که میوه رسیده زیتون به صورت خام تلخ است برای قابل مصرف شدن آن راهکارهای بسیاری از جمله اضافه کردن سود وجود دارد به همین دلیل برخی تمایل دارند زیتون را در خانه و با روشهای بیضرر تلخیزدایی و بدون استفاده از مواد نگهدارنده تهیه کنند. در این مقاله به چند روش خانگی تلخیزدایی زیتون اشاره شده است.
توليد زيتون در سبد
درون ظرف بزرگی، تختهاي را براي ايجاد ارتفاع قرار ميدهند. يك سبد يا گوني تميز را باید روي تخته قرار داد تا آب زيتونها از سوراخهاي گوني عبور كرده و وارد لگن شود. زيتونهاي تازه جمعآوري شده و يا خريداري شده را به صورت مقداري زيتون و مقداري سنگ نمك خرد شده به ترتيب داخل سبد يا گوني باید ریخت و اجازه داد سه الی چهار روز در همان وضعيت بماند. پس از آن باید هر روز گوني يا سبد را تعویض کرد تا زيتونها به خوبي مخلوط شوند. آب تلخ درون لگن را بيرون بریزید. در این روش، 15 تا 20 روز طول ميكشد تا آب تلخ زيتونها خارج شود. اکنون باید زیتون را با نمك پخت.
توليد زيتون شور
در این روش، زيتون و سنگ نمك خردشده را داخل ظرف شيشهاي میریزند. تقريبا يك كيلوگرم زيتون را با دو قاشق غذاخوري نمك و مقدار خيلي كم روغن زيتون مخلوط میکنند و در ظرف را میبندند. هر روز ظرف زيتون را مدتي تكان میدهند تا زيتون آب خود را دهد. اين كار تا 15 روز ميتواند ادامه داشته باشد. اين نوع زيتون تا يكسال خراب نمیشود و سالم میماند. اگر این نوع زیتون در مدت کمی مصرف شود اندكی طعم گس خواهد داشت بنابراین برای از بین بردن طعم گس، آن را برای مدت زمان بیشتری نگهداری میکنند. این نوع زیتون باید در طول مدت مصرف، درون آب داخل ظرف نگهداری شود و معمولا با آویشن و آب لیمو طعمدار میگردد و پس از جدا کردن هسته آن، در مرکز زیتون فلفل قرمز قرار میدهند.
توليد زيتون سبز
در این روش، زيتونها را در حالي كه سبز هستند می چینند و بوسيله چكش يا هاون روي تختهاي میشکنند و آنها را داخل ظرف پر از آب قرار میدهند. در طول مدت تهیه زیتون سبز، روزي چند مرتبه آب آن را عوض میکنند. حدود 15-10 روز طول ميكشد تا طعم آن درست شود. سپس زیتون را داخل ظرف شيشهاي قرار میدهند و روي آن مقدار زيادی روغن زيتون میریزند.
توليد زيتون عملي
برای تهیه این نوع زیتون، یک عدد ظرف شیشهای با گنجایش حدود یک و نیم لیتر آماده میکنند و حدود یک و نیم کیلوگرم زیتون را درون آن میریزند. پس از آن، حدود یک قاشق مرباخوری شکر، یک و نیم قاشق مرباخوری روغن آفتابگردان، یک قاشق سرکه و یک و نیم قاشق غذاخوری نمک اضافه میکنند و پس از بستن در ظرف، آن را روزانه چندین مرتبه تکان میدهند.
این نوع زیتون نیاز به شش ماه زمان دارد تا قابل استفاده باشد. پس از گذشت این زمان، نخستین مرتبه که در ظرف را باز میکنند رنگ زيتونها كمي بنفش وطعم آن تلخ است اما يك هفته بعد تلخی آن از بین میرود.
زیتون بی نمک، نه فقط براي بيماريهاي قلب و فشارخون و كليه بلكه براي همه مفيد است و به علت نداشتن نمك، هر فردی براحتي ميتواند آن را بدون محدوديت مصرف كند
توليد زيتون بينمك
يكي از كارخانههاي فرآوري زيتون در دنيا به روشي در فرايند زيتون دست يافته است كه علاوه بر عدم استفاده از مواد نگهدارنده و مدت زمان كم فرآوري، اصليترين مزيت آن بينمك بودن محصول است. معمولا براي فرآوري معمولي زیتون در كارخانجات و كارگاهها، سه تا شش ماه زمان لازم است اما با روش جديد اين كارخانه مدت نگهداري و رسيدن زیتون به شش ساعت كاهش مييابد. از همه مهمتر اينكه مقدار نمك آن صفر درصد بوده و با وجود بينمك بودن به مدت يكسال قابل نگهداري است و هيچگونه خرابي و كپكزدگي ندارد. اين نوع زيتون، بينمك و قابل نگهداري براي يكسال براي اولين بار در كشور تركيه توليد شده است و ارزش اقتصادي بالايي دارد.اين نوع زيتون نه فقط براي بيماريهاي قلب و فشارخون و كليه بلكه براي همه مفيد است و به علت نداشتن نمك، هر فردی براحتي ميتواند آن را بدون محدوديت مصرف كند. اين كارخانه در نظر دارد كه عمر نگهداري محصول خود را از يك سال نيز بالاتر ببرد.
بارداری، دیابت بارداری، دکتر تغذیه خوب در تبریز، کارشناس تغذیه تبریز،مشاور تغذیه تبریز،چاقی و لاغری،تبریز،کارشناس تغذیه، کارشناس تغذیه خوب در تبریز،تغذیه ورزشکاران،تغذیه کودکان و نوجوانان،کبد چرب، تغذیه در کبد چرب، تغذیه تعیین جنسیت تبریز، تغذیه بارداری تبریز،مشاوره تغذیه برای بارداری، مشاوره تغذیه برای تعیین جنسیت، دکتر تغذیه، ویزیت اینترنتی تغذیه، تعیین وقت اینترنتی تغذیه تبریز، مشاوره تغذیه اینترنتی، مشاوره تغذیه آنلاین، تعیین وقت قبلی آنلاین، مشاوره تغذیه دقیق، تغذیه بیماران دیالیزی،دیالیز، بیماریهای قلبی، بیماری گوارشی،تغذیه افزایش قد، افزایش قد، افزایش قد، افزایش قد، افزایش قد، افزایش قد، افزایش قد، افزایش قد، افزایش قد، افزایش قد، افزایش قد، افزایش قد، افزایش قد، دکتر افزایش قد در تبریز، دکتر افزایش قد در تبریز، دکتر افزایش قد در تبریز، دکتر افزایش قد در تبریز، دکتر افزایش قد در تبریز، دکتر افزایش قد در تبریز، دکتر افزایش قد در تبریز، دکتر افزایش قد در تبریز، دکتر افزایش قد در تبریز، دکتر افزایش قد در تبریز، دکتر افزایش قد در تبریز، دکتر افزایش قد در تبریز، دکتر افزایش قد در تبریز، دکتر افزایش قد در تبریز، افزایش قد بزگسالان تبریز، افزایش قد بزگسالان تبریز، افزایش قد بزگسالان تبریز، افزایش قد بزگسالان تبریز، افزایش قد بزگسالان تبریز، افزایش قد بزگسالان تبریز، افزایش قد بزگسالان تبریز، افزایش قد بزگسالان تبریز، افزایش قد بزگسالان تبریز، افزایش قد بزگسالان تبریز، افزایش قد بزگسالان تبریز، افزایش قد بزگسالان تبریز، افزایش قد بزگسالان تبریز، افزایش قد بزگسالان تبریز، افزایش قد بزگسالان تبریز،